информация

Използването на химически съставки в ламинирания паркет е строго регламентирано от европейски норми и стандарти за производство. Предлаганият от „ЛИА Дизайн” ламиниран паркет на водещи европейски производители не съдържа вредни за здравето вещества. Освен това, той не предизвиква алергии.

Ламинираният паркет се почиства изключително лесно.

Всичко, което ви е необходимо са моп и подходящ препарат за ламиниран паркет.

Препоръчваме ви да използвате продуктите за поддръжка на производителите на ламиниран паркет, защото те са разработени така, че да съхранят качествата му за максимално дълъг период.

Ламинираният паркет не може да се монтира върху прясна замазка.

Необходимо е време за пълното й изсъхване в зависимост от нейната дебелина.

По правило ви препоръчваме следния период за съхнене: по 1 седмица за всеки сантиметър замазка не по-дебела от 6 см и по още 2 седмици за всеки сантиметър замазка по-дебела от 6 см.

Например: за 4 см замазка са необходими 4 седмици за нейното изсъхване. За 8 см замазка са необходими 10 седмици (6 + 2х2 = 10).

Най-подходящият начин е да поставите ламинирания паркет по посока на светлината от основния светлинен източник в помещението.

По този начин свързването на ламелите на тясната страна не се забелязва толкова. В случай, че паркета ви е с фуга, следвайки светлинния източник, ще се насладите на естественото излъчване на готовия под, което се подчертава от импрегнираните скосявания на ламелите.

Повечето ламинирани паркети не могат да се монтират в бани поради поемането на влага от дървесината и последващото надуване на ламелите. Въпреки това, вече съществуват варианти предназначени за мокри помещения, които се поставят по специална технология.

Повече информация може да потърсите в нашите магазини.

Ламинираният паркет е подходящ за всяко помещение (с изключение на банята) и няма проблем да се монтира и в кухнята.

Все пак се препоръчва да не се разливат големи количества вода, а ако това се случи да се забърше своевременно.

Ламинираният паркет може да се монтира върху стълби.
Препоръчваме ламелите да се залепят към стъпалата и да се оформи с подходящи профили и аксесоари.

Ламинираният паркет може без проблем да се монтира върху всяка твърда подова настилка (плочки, дюшеме, естествен паркет, балатум), но е задължително използването на изолационна подложка.
Монтажът върху мокет също е възможен. В този случай, може да не се използва изолационна вата, но най-добре е да се консултирате със специалист.
Без значение от настилката, тя задължително трябва да бъде суха, равна и чиста преди поставянето на ламинирания паркет.

Ламинираният паркет може без проблем да се използва в помещения с подово отопление, стига то да е на водна основа.

Тръбите трябва да са минимум на 3 см под повърхността и водата в тях не трябва да превишава 28°C.

Препоръчваме ви да избягвате големи температурни колебания, когато включвате/изключвате подовото отопление. Увеличаването или намаляването на температурата трябва да става постепенно.

Поставянето на тежки предмети като секции, гардероби и други мебели върху ламинирания паркет не е проблем. Трябва, обаче, да се внимава при тяхното пренасяне и преместване да не се надере повърхността на ламинирания паркет. Не влачете и не бутайте мебелите. Проверете ги предварително за остри ръбове и стърчащи видии или пирони. Подложете меки кърпи или опаковъчен картон при пренасянето им.

„ЛИА Дизайн” предлага ламиниран паркет с различни класове на износоустойчивост (от клас 31 AC3 до клас 33 AC5) за домашни и обществени помещения.

Трябва да се има предвид,че ламинираният паркет не е недраскаем: острите предмети могат да наранят пода.

Въздействието на токчетата или гумените колелца на офис столовете не представлява проблем, въпреки това е препоръчително краката на мебелите и столовете да се покрият с пластмасови или филцови тапички.

Попадането на песъчинки и камъчета върху пода лесно може да се предотврати като се постави качествена изтривалка на входа.