информация

1. Равнинност на замазката / основата: ± 2 мм. на л.м.
Изискването за денивелация касае поведението на положената подова настилка в бъдеще. Денивелация, различна от посочената и особено фрапиращата, създава риск от отваряне на фуги, огъвания на пода, пружиниране и други подобни неприятни ефекти.

2. Отклонение на стените – до 2 мм на линеен метър. Изискването е с цел безупречно прилепване на первазите към стените. В противен случай се образуват фуги.

3. Завършени мокри процеси
Замазката / основата трябва да бъде суха. Както и при извършване на мокри процеси след полагането на подовата настилка, се увеличава риска от благоприятстване на по – голямо от обикновено линейно разширение.
Подовата настилка се полага след като е приключило боядисване, лепене на тапети, направа на тавани и т.н.

4. Врати
Силно препоръчително е, ако вратите не са монтирани, първо да се положи паркетът, а след него вратите. Ако монтажът се извършва при съществуващи врати, има вероятност след полагането на подовата настилка, вратата да не може да се затваря и да се наложи отрязването на малка ивица от нея в долният край. Фирмата не носи отговорност. Същият е ангажимент на клиента.

5. Осигурена схема на вертикална и хоризонтална ел. инсталация.

6. Осигурена схема на вертикална и хоризонтална В и К инсталация.
Изискванията по точки 5 и 6 се налагат поради факта, че при монтажа на первазите и лайсните е необходимо пробиване на стените и основата.

7. Влажност на основата на въздуха
До 2,2% на цимент, до 13 % на дърво, до 0,5 % на гипс, до 60 % на въздуха, до 12 % на газ – бетон.

8. Подово отопление
Възможно е полагането на ламиниран паркет върху подово отопление, но има специфични изисквания. Не е препоръчително полагането върху електрическо подово отопление.

KronoXonic е продукт на дългогодишни и задълбочени тестове, резултата от които е изключително натурална, хигиенична и екологична настилка с висока устойчивост на влага и експлоатация.

Виниловата настилка KronoXonic е по-устойчива на надраскване от други предлагани от този вид настилки и е 100 % водоустойчива. Това е нова генерация винилови настилки които впечатляват с комбинацията от предимства на синтетичните материали и естетическото излъчване на натуралното дърво. KronoXonic е единствената винилова настилка, която е сертифицирана с най-високият клас на износоустойчивост – 34! Това я прави подходяща за монтаж в обществени помещения, бани, кухни и коридори. Вградената шумоизолационна подложка засилва допълнително комфорта при ходене.

Ексклузивно в представителните магазини на ПАРКЕТИ ЛИА ДИЗАЙН!

Монтирането на ламиниран паркет от Quick-Step е лесен процес, благодарение на патентованата  система за монтаж Uniclic.

Тази система осигурява много по-бърз монтаж и стабилност на сглобката от конкурентните решения. Тя прави монтирането  на вашия нов ламиниран паркет наистина лесно, дори в тесни пространства и ъглите на вашата стая или под вратите.

В този видео урок вие ще научите, как да монтирате ламиниран паркет Quick-Step  от началото до края, стъпка по стъпка.

• Подгответе вашата основа

• Поставете правилно изолационната подложка

• Няколко метода за поставяне на ламинираните ламели

• Напасване на первази и отвори около тръби за отопление

• Монтиране на Incizo довършителен профил – универсална лайстна

• Почистете вашата нова подова настилка

Вече имате съвършен, здрав и уникален под от ламиниран паркет от Quick-Step!

X-WAY

Един под, безкрайни възможности

Два размера на ламелите, които може да комбинирате по различен начин, благодарение на иновативната четиристранна клик-система:

628 x 157 х 10 мм и 628 x 314 х 10 мм

Вашият под по вашия начин

Безброй варианти за монтаж. 360-градусовият профил за сглобяване quattro clic на X-WAY позволява постигането на многобройни форми на редене на паркета – квадрат, рибена кост, фигурално или класическо.

Модерен дизайн, иновативна технология за монтаж, лесна поддръжка и изключителна здравина на покритието - това са стенните облицовки KronoWall 3D!

3D стенните панели са топлоустойчиви и подходящи за вградено осветление

3D стенните панели са устойчиви на влага, подходящи са декорация на помещения в дома и обществени такива. Подходящи са за суха баня, при която няма директно течаща вода.

Повърхността на KronoWall 3D стенните панели е защитена с покритие против наранявания/надраскване, което ги прави и подходящи за силно и умерено натоварени помещения.

KronoWall 3D се монтират чрез иновативна система, която предоставя 3 варианта за поставяне – в една равнина, шахматно или отделно, като акцент.

Първоначално:

Отстранете всичкия прах и мръсотия с мека четка или прахосмукачка с мек накрайник.
Почистете пода със сух парцал.
Сменете парцала и почистете отново.
Отстранете останалата мръсотия с препарат за ламиниран паркет.
Сменете парцала с леко навлажнен и почистете отново.
Ако е необходимо повторете влажното почистване.

Ежедневна употреба: сухо почистване.

Използвайте прахосмукачка с мек накрайник или сух микрофибърен/електростатичен парцал, който привлича мръсотията.
Почиствайте по дължина на ламелите/дъските с големи, застъпващи се движения.

Интензивна употреба: влажно почистване.

Мокрото почистване не е препоръчително, защото може да причини дълготрайни вреди върху пода.
Вместо това чистете ламинирания паркет с добре изстискан парцал или моп.
Почиствайте по дължина на ламелите/дъските с плавни, застъпващи се движения без да оказвате натиск.
Почистете повърхността напълно с чист парцал (памучен/хавлиен) и забършете веднага всички мокри участъци.

Измерете положението на тръбите и го отбележете върху ламела .

Пробийте дупка с поне 16 мм по-широка от диаметъра на тръбата.

Режете по посока на дупката под ъгъл от 45 °

Сглобете и залепете отрязаните парчета обратно на тяхното място

1. Проверете ламелите за видими повреди преди и по време на монтажа. Започнете монтажа на първия ред в левия ъгъл на стаята. Поставете 8-10 мм разграничители между ламела и стената за осигуряване на разширително пространство. Свържете втория ламел към първия под ъгъл, след което го приведете в хоризонтално положение за да се заключи.

2. Отбележете на последния ламел в реда необходимата дължина (поставете перо към перо) и срежете – не забравяйте за буферното пространство. Започнете втория ред с останалото от първия парче. Останалото парче трябва да бъде поне 200 мм, за да да се осигури максимум здравина на връзката. По този начин всеки нов ред започвайте с отсаналото от предходния парче.

Внимание: : осигурете разминаване на късите страни с поне 200 мм! Ако монтирате ламели с фасетиран ръб или се опитвате да напрвите специална подредба (шахматно или с допълнителни аксесоари) разминете късите страни следвайки вашия план.

3. След като първият ред е монтиранзапочнете новия с останалото парче от първия или с ново, отрязано за постигане на специална подредба.

4. Сега може да поставяте ламел след ламел, ред след ред.

5. За да отбележите къде да срежете последния ред вземете новото парче и го поставете върху предпоследния ред. Използвайки отрязано парче (ширина на елемента + ширина на свръзката) отбережете на последните ламели желания размер. Винаги оставяйте разстояние от 8-10 мм до стената.

Ламинираният и естествен паркет от „ЛИА ДИЗАЙН” е много лесен за поддръжка. С подходящите препарати той ще запази за дълги години своето чудесно качество.

Защитете своята инвестиция. За да предпазите вашия ламиниран под, ние ви препоръчваме следното:

Предотвратете контакта с песъчинки, мръсотия, камъчета, асфалт или машинно масло като поставите изтривалки на входните врати.

Използвайте подложки за крака на мебели и колелца с широка допирателна повърхност, за да ограничите въздействието на тежките мебели.

Поддържайте относителна влажност на въздуха в помещението между 40% и 60% през цялата година, за да ограничите естественото свиване и разширение на дървото.

Не режете и не използвайте остри предмети върху пода. Ако имате столове с колелца, уверете се че те са гумирани.

Повърхността на новия ви ламиниран под е особено издържлива и устойчива на износване, така че не изисква допълнително третиране/обработване. Тъй като типичните и заложени характеристики на ламинирания под се запазват във времето, това означава че не се налага циклене, лакиране или полиране.

Ламинираният паркет от „ЛИА ДИЗАЙН” има здрава и устойчива повърхност, така че не е необходимо винаги да се почиства с влажен моп. Веднъж, два пъти седмично е достатъчно. По този начин ще избегнете дълготрайни вреди.

Прикрепете подложки към краката на мебелите

Вдигайте тежките мебели при местенето им.

Колелцата на столовете и мебелите не трябва да бъдат прекалено твърди.

Никога не мийте пода – използвайте само влажен парцал за забърсване на повърхността, като използвате препарати произведени специално за ламиниран паркет.

Не използвайте абразивни почистващи материали.

Не шлайфайте и не полирайте пода.

Свържете се с доставчика си за по-изчерпателна информация относно почистване и поддръжка.