информация

Первази – пластмасови или от MDF, обчечени с фолио. Придават завършен вид на помещението, като предоставят възможност за прикриване на до 3 кабела в предвидените за това улеи. С лесен и практичен монтаж чрез дюбел, видия и клипс за стена от бетон, гипсокартон, тухла и възможност за многократно откачане и последващо закачане. Вариантите от PVC са гъвкави и позволяват постигане на всякакви извивки и монтаж дори на неидеалноравни стени и подове.

 

Ъгли – улесняват монтажа на ите и подобряват естетическото излъчване на помещението

вътрешни

външни

завършващи елементи – тапи /лява и дясна/

снадки между первазите

 

Преходни лайсни – един от най-необходимите елементи за професионално завършване на всеки ламиниран или естествен под. Поради плаващия тип монтаж на паркета и необходимостта от прекъсване при излизане от едно помещение и свързване с друго, преходните лайсни са елемента, осъществяващ връзката между двете. В зависимост от нивата между помещенията, вида настилка, свързващия елемент и материала от който са произведени, преходните лайсни биват няколко вида:

 

Метални – алуминиеви; елоксирани в три основни цвята – сребро, злато, бронз. Подходящи за свързване на настилки на едно ниво, денивелация, за стъпала и завършване към дограма или стена. Със скрит монтаж, без външни видии. Елегантни и устойчиви.

 

Ламинирани – метални лайсни с ламинирано покритие, с висок клас на износоустойчивост; В богато цветово разнообразие на основните декори паркет. Придават луксозен вид на настилката.

Почистващи препарати – за правилната поддръжка и съхранение на ламинираната или естествена подова настилка е необходимо използването на подходящи почистващи препарати. Освен че имат щадящо отношение към готовия под и непредизвикват нежелано раздуване или отваряне на фуги, те създават защитен антистатичен филм.

 

Изолацията е един от основните елементи, необходим при монтажа на ламинирана или естествена настилка. Тя създава необходимата равнинност и мекота за последващия монтаж, като заедно с това осигурява добра шумо и топлоизолация.

 

Разпененият полиетилен /изолационна вата/ е добър шумоизолатор, притежава топлоизолационни качества съпоставими с тези на експандирания полистирен и е удобен за работа, тъй като е с разнообразни дебелини и е далеч по-еластичен от останалите топлоизолационни материали. Експлоатационният температурен диапазон на фолиото от разпенен полиетилен е от -60 до +80°С. Намира най-голямо приложение за изолационни подложки под дървени и ламинирани подове с допустими дебелини 2 – 3 мм.

 

Шумо и топлоизолационни подложки – произведени от екструдиран пенополистирол с различна дебелина (1.8, 3, 5 и 8 мм). Приложението им е главно като изолация при монтаж на ламинирани и естествени подови настилки в домашни и обществени помещения. Изолациите с дебелини 5 и 8 мм са подходящи за помещения с натоварен трафик – зали за танци, фитнес зали, търговски обекти. А тази с дебелина 1.8 мм е перфорирана и специално предназначена за използване при подово отопление.

Благодарение на системата от профили и ламиниран паркет, Quick-Step ни предоставя възможност за оформяне на стъпала.

Резултатът е ювелирно изделие, което радва погледа ни, като в същото време е здраво и функционално.

Колекцията Паркети Cork+Flooring представя иновативни подови настилки за нова група клиенти, които държат на това настилката да бъде тиха, топла, мека и здрава. Тайната да се постигнат всички тези характеристики се крие технологията на EGGER – cork+.

ЗАДЪРЖАНЕ НА ТОПЛИНА
Коркът има изключително много въздушни клетки, което го прави естествен изолатор. Когато вървиш върху повърхността му, коркът се усеща по-топъл в сравнение с останалите твърди настилки.

НАМАЛЕНИЕ НА ШУМА В СТАЯТА
Корковия пласт в Паркета Cork+Flooring има изключително високи звукоизолационни свойства. Звукът в стаята драстично намаля в сравнение с други твърди подови настилки.

ЗДРАВИНА
Паркетът Cork+Flooring е много по-здрав от повечето коркови подови настилки. Това се дължи на уникалната технология за изключително плътно пресоване на корк. Лакът допълнително заздравява декора, който е принтиран директно върху корка чрез новата технология на EGGER за директен печат (DPR). Прекият метод за печат (DPR) се използва за прилагане на действителния образ на шарката върху най-горния слой на корка, след което се запечатва с екологично съвместим еластичен лак. Това прави Паркета Cork+Flooring по-здрав от много други, готови за употреба паркети.

ЕКОЛОГИЧЕН
Cork+Flooring е паркет, направен от възобновяеми ресурси като корк и дърво, което щади околната среда.

СЪВМЕСТИМ СЪС СИСТЕМИТЕ ЗА ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ

СТРУКТУРА НА Cork +

 • 1. Износоустойчиво и еластично лаково покритие, обработено
  с ултравиолетови лъчи.
 • 2. Принтиран слой – декорираща хартия.
 • 3. Грундиран слой за по-добър цвят.
 • 4. HD плоскост по специална технология на Еgger Cork+
 • 5. HDF ядро, изработено от естествени дървени влакна, с висока защита от влага.
 • 6. Интегрирана подложка направена от естествен корк.

Ламинираният паркет е най-практичната и търсена настилка за дома, офиса, магазина. Съчетава здравината на камъка и топлината на естественото дърво, състоящ се от до 85 % дървесина.

 

Ламинирането е производствен процес, при който различни материали се пресоват под високо налягане и се получава нов материал – ламиниран паркет.

Ламинираният паркет се състои от четири основни слоя:

Носеща основа-сърцевина изготвяна при горещо пресоване на равномерно разточена дървесна маса, пропита със синтетични смоли, като се включват и някои добавки (синтетични смоли, антисептици, парафин, колофон и др.).

Сърцевинния материал може да има различна плътност:


HDF (High Density Fibreboard) – висока плътност (повече от 850 кг/м3);
MDF (Middle Density Fibreboard) – средна плътност (650-850 кг/м3).

Плътността на основата значително влияе върху техническите характеристики на ламинирания под. Колкото е по-голяма плътността, толкова по-голяма е механическата твърдост, както и влагоустойчивостта.

Върху носещата основа се намира декоративният слой придаващ цветово и видово разнообразие на настилката, импрегниран от въздействието на външните условия със защитен слой.

Отдолу под основата има стабилизиращ слой. Той предпазва от деформации и приспособява ламината към измененията на климата в помещението. Представлява пропита с меламинова смола плоскост. Може да бъде добавен дори звукоизолиращ слой, закрепен на обратната страна на дъската.

Безпорно най-важният е защитния слой, който гарантира устойчивост срещу износване, промяна на цвета, горене. Изготвя се от меламинови смоли с различни добавки, например корунд, който е вторият най-твърд минерал след диаманта или симетрично ориентирани частици алуминиев диоксид.

Общата дебелина на дъската/ламела варира между 6 и 12 мм.

 KronoXonic е продукт на дългогодишни и задълбочени тестове, резултата от които е изключително натурална, хигиенична и екологична настилка с висока устойчивост на влага и експлоатация.

 Виниловата настилка KronoXonic е по-устойчива на надраскване от други предлагани от този вид настилки и е 100 % водоустойчива. Това е нова генерация винилови настилки които впечатляват с комбинацията от предимства на синтетичните материали и естетическото излъчване на натуралното дърво. KronoXonic е единствената винилова настилка, която е сертифицирана с най-високият клас на износоустойчивост – 34! Това я прави подходяща за монтаж в обществени помещения, бани, кухни и коридори. Вградената шумоизолационна подложка засилва допълнително комфорта при ходене.

- Повърхностен слой:

 Благодарение на усъвършенствания метод на дигитален печат, виниловата настилка KronoXonic се доближава до голяма степен до естетствената визия на натуралните настилки. Видът на готовия под би подвело дори професионалистите с дървесното си излъчване - на допир и при ходене върху него.

- Сърцевина:

 Състои се от плътна PVC плоча, която осигурява стабилност и лесен монтаж, благодарение на специално разработената клик система - Top Clic. Без наличие на токсини, без свиване и разширение на панела. С ниско ниво на линейно разширение под въздействие на температурни разлики. С най-лесният начин на монаж на винилова настилка чрез клик система. Не създава статично електричество.

- Основни характеристики:

 • Виниловата настилка KronoXonic е от най-висок клас на износоустойчивост АС6+/34
 • Притежава противоплъзгащо покритие с клас R9
 • Виниловата настилка е шумоизолираща, вариантите с дебелина 5 мм, притежават вграден изолационен слой. Не е необходимо монтиране на изолационнен материал
 • Притежава антибактериално покритие
 • Настилката е водонепропусклива, устойчива на мокро почистване с препарат
 • Монтира се чрез клик система, специално разработена, за да гарантира лесна и дълговечна устойчивост на сглобката
 • Виниловата настилка е устойчива на петна, почиства се лесно.
 • Притежава специално покритие, предпазващо повърхностния слой от микро драскотини
 • Сертифицирана е по високите стандарти на TUV
 • Настилката притежава гаранция от 30 години при домашна експлоатация, съобразена с препоръките за поддръжка и натоварване

Трислойният Паркет е изцяло натурален продукт. Той съчетава високите естетични качества на дървото с отлична безлепилна сглобка. Така трислойния паркет е предпазен от образуване на фуги и превъзхожда до голяма степен класическия естествен паркет при монтаж и последваща поддръжка.

Трислойният паркет осигурява отлични топло и шумоизолация, устойчив е на петна и механични наранявания.

Произвежда се в богата палитра от класически и екзотични дървесини, подходящи за луксозния дом, представителен офис, хотел. С гаранцията си от 20-30 години и възможност за последващо циклене до 3 пъти, трислойният паркет е най-практичното решение за естествена настилка.

Трислойният Паркет се състои от три, напречно разположени един на друг, слоя натурално дърво и седем слоя лак.


1. Два слоя лак, втвърден под въздествието на UV лъчение
2. Три слоя акрилов грундиращ лак, втвърден под въздествието на UV лъчение
3. Акрилова шпакловка, втвърден под въздествието на UV лъчение
4. Грундиращ пласт, втвърден под въздействието на UV лъчение
5. Външен (лице) пласт (3.5mm): европейска или екзотична дървесина
6. Вътрешен, напречен пласт от иглолистна дървесина (8mm)
7. Основа – пласт от иглолистна дървесина (3.5 mm)

Ламинираният паркет е най-практичната и търсена настилка за дома, офиса, магазина. Съчетава здравината на камъка и топлината на естественото дърво, състоящ се от до 85 % дървесина.

 

Ламинирането е производствен процес, при който различни материали се пресоват под високо налягане и се получава нов материал – ламиниран паркет.

Ламинираният паркет се състои от четири основни слоя:

Носеща основа-сърцевина изготвяна при горещо пресоване на равномерно разточена дървесна маса, пропита със синтетични смоли, като се включват и някои добавки (синтетични смоли, антисептици, парафин, колофон и др.).

Сърцевинния материал може да има различна плътност:
HDF (High Density Fibreboard) – висока плътност (повече от 850 кг/м3);
MDF (Middle Density Fibreboard) – средна плътност (650-850 кг/м3).
Плътността на основата значително влияе върху техническите характеристики на ламинирания под. Колкото е по-голяма плътността, толкова по-голяма е механическата твърдост, както и влагоустойчивостта.

Върху носещата основа се намира декоративният слой придаващ цветово и видово разнообразие на настилката, импрегниран от въздействието на външните условия със защитен слой.

Отдолу под основата има стабилизиращ слой. Той предпазва от деформации и приспособява ламината към измененията на климата в помещението. Представлява пропита с меламинова смола плоскост. Може да бъде добавен дори звукоизолиращ слой, закрепен на обратната страна на дъската.

Безпорно най-важният е защитния слой, който гарантира устойчивост срещу износване, промяна на цвета, горене. Изготвя се от меламинови смоли с различни добавки, например корунд, който е вторият най-твърд минерал след диаманта или симетрично ориентирани частици алуминиев диоксид.

Общата дебелина на дъската/ламела варира между 6 и 12 мм.

Масивният паркет е класически и изтънчен. Естественият му вид създава топлина и уют. Всеки интериор изглежда луксозно и елегантно благодарение на природната му красота. Има свой собствен стил и неподражаем чар и запленява от пръв поглед. Тези качества и неподвластната на времето му форма означават, че той винаги ще е в елита на подовите настилки.

 A - ФАСКА

Скосени ръбове по четирите края на дъската

B - ЗАВЪРШВАНЕ

5 слоя лак или 2 слоя масло

C – ПОВЪРХНОСТЕН СЛОЙ

Може да бъде подновяван (циклен) до 8 мм

D – ПРОТИВОРАЗШИРИТЕЛНИ ПРОРЕЗИ

Стенната облицовка е практично и екологично решение за модерно и впечатляващо организиране на интериора на дома, офиса или магазина.

С високото си качество, интересни, практични цветове, и антистатично покритие, стенните панели са подходящи за стенно облицоване на сухи помещения, тавани, както и за шумо и топлоизолационен елемент при декорация на модерния дом.

Добрите изолиращи качества, правят монтажа на стенните панели възможен, дори върху неизмазани или нешпакловани повърхности.

Произведени са от MDF - дървесни плоскости със средна плътност, облечени в мебелно фолио, което позволява да бъде почиствано с влажен парцал и щадящи почистващи препарати.

Монтира се на дървена скара чрез закрепване с метални скоби.

Трислойният Паркет е изцяло натурален продукт. Той съчетава високите естетични качества на дървото с отлична безлепилна сглобка. Така трислойния паркет е предпазен от образуване на фуги и превъзхожда до голяма степен класическия естествен паркет при монтаж и последваща поддръжка.

Трислойният паркет осигурява отлични топло и шумоизолация, устойчив е на петна и механични наранявания.

Произвежда се в богата палитра от класически и екзотични дървесини, подходящи за луксозния дом, представителен офис, хотел. С гаранцията си от 20-30 години и възможност за последващо циклене до 3 пъти, трислойният паркет е най-практичното решение за естествена настилка.

Трислойният Паркет се състои от три, напречно разположени един на друг, слоя натурално дърво и седем слоя лак.


1. Два слоя лак, втвърден под въздествието на UV лъчение
2. Три слоя акрилов грундиращ лак, втвърден под въздествието на UV лъчение
3. Акрилова шпакловка, втвърден под въздествието на UV лъчение
4. Грундиращ пласт, втвърден под въздействието на UV лъчение
5. Външен (лице) пласт (3.5mm): европейска или екзотична дървесина
6. Вътрешен, напречен пласт от иглолистна дървесина (8mm)
7. Основа – пласт от иглолистна дървесина (3.5 mm)