КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНИЯ КИЛИМ?КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНИЯ КИЛИМ?КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНИЯ КИЛИМ?

За да направим правилния избор на килим, първо трябва да си отговорим на въпроса – „За какво ми е необходим?”. 

Трябва да имате предвид, че съществуват различни производители, качество и цени, разбира се.

Времето лети, модата се променя заедно с всички елементи от интериора, килимът обаче остава основен детайл във вашата обстановка. Той вече не е само постелка за пода, отдавна се е превърнал в част от интериора, който създава топлина и комфорт.  Допълва, акцентира, придава цвят и характер на всяко помещение.

При избора на килим трябва да се съобразите с всички интериорни елементи  - мебели, пердета, завеси, цвят на стените, тапети, размер и вид на помещението.

Ако желаете да придадете простор на помещението, изберете светли нюанси. Ако помещението е достатъчно осветено, заложете на студените тонове. Ако няма достатъчно светлина изберете пъстри, топли цветове, които ще придадат настроение. Живите цветове създават усещане за пространство.

В спалнята можете да заложите на килим с по-дълъг косъм в светли нюанси.

За детската стая пъстрите цветове и фигурални мотиви ще създадат акцент. Не е необходимо да ограничавате фантазията си, развихрете я. Имайте предвид, че е важно килима да не предизвиква алергии, да не задържа прах, да е с висока плътност и лесна поддръжка. Късият косъм и висока плътност са за предпочитане.

За всекидневната и хола изберете килим със средна дължина на косъма и висока плътност. Това е мястото, където килим със среден размер би паснал прекрасно. Ако имате свободно пространство можете да заложите на по-голям килим или на няколко по-малки, с които да приобщите отделните части, ако са с еднакъв десен, или да ги отделите визуално с различен десен килими.

Малки килими могат да бъдат поставени само като акцент под масичка, спалня, коридор, баня.

Формата на килима също носи със себе си определено послание.

Килим с кръгла форма допринася за емоционално и духовно спокойствие. Мястото им е в спалнята или в личния кът за релакс.

Правоъгълните килими придават енергия и са подходящи за офис, библиотека, дневна, гостна.

Овалните килими са подходящи за всяко помещение.

В "ЛИА ДИЗАЙН" ще намерите огромна колекция от луксозни килими за всяко помещение и интериор.

Заедно ще изберем правилния!

сподели