Tyxo.bg counter
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПАРКЕТ С ФУГИ?ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПАРКЕТ С ФУГИ?ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПАРКЕТ С ФУГИ?

Напоследък все по-актуални стават паркетите, които имат фуги. Това са скосявания по дългите страни на дъската или от четирите страни.

Могат да бъдат V - образни или U - образни, повърхностни или по-дълбоки.

Независимо от вида им, освен декоративна функция, с която правят настилката да изглежда по-натурално, доближавайки я до луксозните и скъпи масивни паркети, имат и защитни свойства. Антистатични са, с профил, който не задържа влага и прах, а предвид импрегнацията със специални емулсии и вакси, предпазват от деформация ъглите на отделните дъски, в случай на непремерено количество влага при почистване.

Производители на бутикови колекции ламиниран паркет като Quick-Step, например, ламинират и самите фуги. Те могат да бъдат скосени или с визия на рендосано, грубо дърво, като това извежда визията на този тип настилка на друго ниво.

Паркетите с фуги създават илюзия за простор и удължават помещенията, в случай че са само по две от страните - дългите. Тези, които имат скосявания от четирите страни добавят лукс и стил, като допълват естествената визия на готовия под.

Наличието на фуги подчертава уникалността на всяка дъска паркет.

ПАРКЕТИ ЛИА ДИЗАЙН - най-голямата колекция ПАРКЕТИ С ФУГИ за дома, офиса и магазина на изгодни цени и много промоции!

сподели