Tyxo.bg counter
АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ В ИНТЕРИОРА ЗА 2014 г.
19-01-2014
АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ В ИНТЕРИОРА ЗА 2014 г.

Както в облеклото и обувките, така и вътрешният дизайн се сменят и редуват модни течения. Актуалните тенденции вероятно ще привлекат вниманието на тези, които планират ремонт на апартамента си през 2014 г.:

1. Синьо. През 2014 г. в цветовата палитра е много актуален синият цвят. Спокоен, хладен и успокояващ, той създава настроение за медитация или концентрирана работа. Но ако искате повече светлина, за да се създаде атмосфера на прохлада и чистота, идеалният вариант би бил комбинация от синьо със светло сиво или бяло.

2. Лилав цвят. Друг модерен цвят за 2014 е лилавият. Елегантен и благороден, той ще се впише добре в най-различни стилове, като арт деко, рококо, еклектизъм. Лилавият цвят призовава към спокойна мечтателност, където нищо не отвлича вниманието от приятните мисли.

3. Естествените материали остават тенденция през следващата година. Те се използват в производството на мебели и вътрешно обзавеждане. Днес дизайнерите все повече ги използват в комбинация с нестандартни високотехнологични съвременни материали.

4. Геометрични шарки и флорални щампи. Особено актуални са тъканите с флорални щампи върху бял фон.

5. Изключителни вещи. Тази година ще се наблюдава още по-изявен преход към авторски дизайн, индивидуално разработен за всеки клиент, където всичко, включително мебели, текстил, аксесоари са създадени в един екземпляр и пригодени да отговарят на нуждите на всеки отделен клиент.

6. \"Износен\" шик. Този ефект се постига чрез естествено или имитация на стареене. Мебелите и декорация, украсени така, че да се създават впечатление за антики, ще бъдат хит през тази година.

7. Съвременни бои. В производството на някои се използват благородни метали, главно сребро, по-малко злато. Много съвременни майстори се опитват да възстановят технологии за обработка на материали и рецепти за лакове, емайллакове, глазури и т.н.

8. Модерни подови настилки. Те съчетават стиловете, като се набляга на натурално излъчване, изтъркано бяло, състарени елементи, всичко, което създава усещане за чистота и лукс. Ламинираните паркети са идеални, давайки възможност да развихрите съзнанието си и да реализирате желания интериор.

9. Отворено пространство в кухнята. Големите кухни се връщат на мода – разбира се, за тези, които могат да си го позволят.

10. Функционални мебели. Все повече и по-голямо внимание се отделя на интериорната функционалност – редица потребители не могат да си позволят голямо жилище и практичността в пространството и мебелите особено се ценят.

11. Екодизайн. Набира огромна инерция екодизайнът. Потребителите предпочитат естествени материали и тъкани, вертикално озеленяване и мини градини.

12. Скандинавски стил. Тези интериори са визуално по-прости, с един-единствен акцент, и дават усещане за въздух и свобода.

13. Минимализъм. Минимализмът оставя много пространство в интериора, без да го задръстват с ненужни неща. Остава само най-необходимото и най-любимото.

14. Еклектика. Да комбинирате различни традиции в един интериорен дизайн, стари и нови мебели, различни материали и текстури – това е възможност всеки да изрази себе си в пространството на дома.

Можете за разчитате на #Паркет ЛИА ДИЗАЙН, за да откриете своята настилка от паркет, която да съчетаете с индивидуалното ви усещане за естетика и интериорно решение!

сподели