Tyxo.bg counter
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТРИСЛОЕН ПАРКЕТ?ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТРИСЛОЕН ПАРКЕТ?ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТРИСЛОЕН ПАРКЕТ?

Трислойните паркети са сравнително нов продукт за нашия пазар и определено се пренебрегват от масивния паркет в разбирането на българския клиент.
Дали има основания за това? Определено не.
За да успеем да ви убедим в противното, ще трябва да се получите малко повече информация за паркета, неговата структура и изработка.
Клиентите считат трислойния паркет за… не съвсем естествен паркет. Факт е, че на пазара в България има и много евтини и некачествени предложения, които използват за основа различни пресовани дървесини (подобно на ламината), но когато говорим за качествен трислоен паркет, имаме предвид изцяло естествен продукт.

Полезна информация

Ето и кратко описание:

Както показва името му този паркет се състои от три слоя.
Горният слой е от благородна дървесина – най-често използваната в Европа е дъб, но има и достатъчно голямо разнообразие от други видове – клен, бук, орех, ясен, различни екзотични дървесини. Този слой обикновено е между 2 и 3.5 мм и позволява да се изцикли до 3 пъти. А ако паркетът е качествен, добре монтиран и правилно експлоатиран, това означава 40-50 г. живот на настилката. Самото циклене позволява да обновим паркета и той да придобие съвсем различен вид. Това може да бъде полезно, когато искаме да обновим интериора или когато е дошло време за ремонт.
Долните два слоя са обикновено от иглолистна дървесина и са слепени така, че нишките на двата слоя да са с кръстосано направление. Това дава прословутата стабилност на трислойният паркет и позволява производството на много големи ламели с дължина над 2 метра.

Тази конструкция позволява и безпроблемния монтаж на трислойния паркет върху подово отопление – напълно невъзможно за масивен паркет, поради огромната вероятност от "измятане".

Разбира се, особено важно е как вашият паркет ще се впише в интериора на дома ви. Трислойният паркет дава това огромно разнообразие не само от дървесини, но от цветове, ефекти, обработки, нужни за лесен и безкомпромисен избор на паркет.

Трислойният паркет е винаги с фабрична обработка и завършек – няма нужда от циклене и лакиране при монтажа. Това спестява време и пари, както и гарантира здарвина и висока устойчивост на покритието. То може да бъде лак или масло. Изборът е в нашите ръце.

Трислойният паркет се монтира изключително бързо и лесно, като има два варианта – плаващ монтаж с клик система или залепяне за основата.

Основно и най-важно предимство е изгодната цена за готов, изциклен, лакиран и със сведена до нула възможност за измятане паркет.

Трислойният паркет е съвременното предложение за това да пуснем природата в дома ни без да нарушаваме баланса на околната среда, защото се използва много по малко дървесина от ценни и трудно възстановими видове.

Всеки реномиран производител на паркет притежава FSC сертификат, който удостоверява използваната дървесина само от лицензирани борси.

За да видите разнообразието от варианти и видове Трислойни Паркети, предлагани от "ЛИА ДИЗАЙН", разгледайте предложенията ни в сайта.

http://www.lia-dizain.com/index.php?category=15&mode=102&tag%5B0%5D=408

сподели