Tyxo.bg counter
Модни тенденции в интериорния дизайн през 2013
19-09-2013
Модни тенденции в интериорния дизайн през 2013

Малцина от нас могат да си позволят да следват всички модни тенденции в интериорния дизайн. Причините за това могат да са различни - липса на време, пари, търпение. Всъщност когато става въпрос за модата в интериора, ние често се интересуваме не само от това, което модата диктува за съответната година, но и доколко практична и трайна ще се окаже дадената модна тенденция.

Тенденция № 1: Ярки цветове върху неутрални тонове


Неутралните цветове (бежово, кремаво, сиво, каки, пясък) никога не губят актуалността си в дизайна на интериора. Но съвременната мода изисква повече от интериора - ярки цветни акценти и смели нюанси, които ще създадат интрига в пространственото оформление.

Червеният цвят е един от вечните класически цветови акценти, също както тъмно червеното и бордо, също уверено налагащи се в палитрата на 2013 година (особено в кухненския интериор). Що се отнася до хотелите, стаите за почивка и домашните офиси, модата е предвидила за тях индиго, тъмно и кралско синьо.

Тенденция № 2: Стикери за стена


През 60-те години тапетите бяха най-популярният вид декорация за стените. Огромната гама от тапети от различни материали и най-различни модели позволяваше на собствениците на апартаменти и къщи да изберат идеалния вариант. Днес на мода е нов по-икономичен начин да изразят своите вкусове и индивидуалност в проектирането на стените - чрез използването на стенни ваденки и стикери. През 2013 година ще бъдат най-популярните стикерите \"огледало\"и те в известна степен ще заменят традиционното огледало. Те се поставят и се премахват от стените много лесно - само с влажна гъба, така че винаги можете да ги замените с каквото решите.

Тенденция № 3: Триизмерни плочки

Триизмерните стенни плочки са не само красиви, но също така са и на сравнително достъпни цени. Нищо не може да промени външния вид на стената така, както го правят тези плочки. Те отразяват невероятно падащата светлина и позволяват да видите стената в нова светлина.

Тенденция № 4: Подове от ламиниран паркет, бамбук и корк

Паркетът и ламинирания паркет са лидери сред подовите настилки, благодарение на интересните декори, имитации на състарено дърво, нетрадиционни линейни структури, автентични релеф и излъчване. Освен тези така харесвани и предпочитани решения за под, нови материали заемат подовете ни - настилки от бамбук и корк. Те са красиви, практични, екологични, хигиенични и антиалергични. Какво повече може си пожелаем в съвременния високотехнологичен дом?

Тенденция № 5: Оригинални аксесоари

За да изберете модерен лампион, интериорният дизайн през 2013 година изисква той да бъде уникален и ръчно изработен. Освен това можете да създавате свои абстрактни картини в стила на така нареченото \"buble-art\" от цветна хартия.

Хубавото е, че модните тенденции в интериорния дизайн за 2013 година няма да изглеждат остарели или нелепи една година по-късно. Това ще ви позволи спокойно да следвате модата, без да правите компромиси с практичността!

сподели